Proizvodi od stakla

Staklene pregrade

Pregradne stijene sa vratima predstavljaju veoma elegantno rješenje za zatvaranje hodnika, ulaznih holova ali i postaju neizostavni dio svih moderno uređenih ureda po open space konceptu.

Open Space koncept  kancelarija

Danas, ovaj koncept uređenja poslovnog prostora primjenjuju brojne velike kompanije kao način povećavanja produktivnosti zaposlenih i podsticanja timskog rada. 

Ovaj koncept predstavlja revolucionarno rješenje  za sve kompanije jer omogućava pregrađivanje postojećih prostorija i dobijanje više odvojenih kancelarija u kojima zaposlenici funkcionišu bez da ometaju jedni druge zvukovima, ali ujedno je dobijen odvojen prostor koji je u svakom dijelu snadbjeven prirodnim svjetlom, što se nije moglo postići klasičnim načinom pregrađivanja.

Eliminisanjem zidova, odnosno spajanjem većeg broja zaposlenih u jednu prostoriju, bitno se poboljšava interna komunikacija jer su zaposleni u prilici da češće komuniciraju. Jednostavnija i češća međusobna razmjena informacija i ideja, dovodi do povećanja kreativnosti zaposlenih, ali i do pronalaska bržeg i kvalitetnijeg rješenja za određeni problem. 

Prilikom izrade staklenih pregrada praktikuje se korištenje sigurnosnog kaljenog ili laminiranog stakla u kombinaciji sa visokokvalitetnim aluminijskim profilima. Klijent se može odlučiti i za opcije pjeskarenja i emajliranja po nekome od motiva iz našeg kataloga ili po vašoj želji.

Pregrade mogu biti fiksne ili u kombinaciji sa vratima, a najčešći tipovi vrata koja nudimo jesu klasična vrata, ali I vrata sa mehanizmom na automatsko zatvaranje.

Sve vrste pregrada dostupno je izrađivati po želji i mjeri, ili po projektu ukoliko ga klijent posjeduje.