Proizvodi od stakla

Staklena vrata

Staklena vrata se sve više javljaju u modernim domaćinstvima ali i u javnim ustanovama. Njihova prednost u odnosu na ostale materijale jeste u izuzetnoj transparentnosti, koja se po želji može umanjiti, npr. pjeskarenjem  motiva ili odabirom stakala bojenih u masi. Obično se koriste kaljena stakla debljine 8‐12mm (najčešće 10mm) ili kaljena laminirana debljine 551 koja se mogu i emajlirati (bojiti). Emajliranje i pjeskarenje se može raditi po nekome od motiva iz našeg kataloga ili po želji klijenta (npr. Logotip).
Tipovi staklenih vrata koje imamo u ponudi su: klasična vrata sa štokom, klizna pregradna vrata, vrata sa mehanizmom za automatsko zatvaranje.
Klasična vrata sa štokom

Proizvodi od stakla

Klizna pregradna vrata

Klizna pregradna vrata predstavljaju veoma elegantno rješenje za vaš dom ili poslovni prostor, efikasna su i ne zauzimaju mnogo prostora. Staklena klizna pregrada vrata mogu biti jednokrilna, dvokrilna, višekrilna i u kombinaciji više vrata i fiksnih dijelova. Najčešće se praktikuje kaljeno staklo 10mm i laminirano staklo debljine 552. Nudimo mogućnost pjeskarenja i emajliranja po želji klijenta ili po nekome od motiva iz našeg kataloga. Klizna vrata mogu biti sa vidljivom ili skrivenom vodilicom koja se može prekriti staklom u boji po želji kupca. Vrata sa mehanizmom automatskog zatvaranja.

Proizvodi od stakla

Vrata sa automatom za zatvaranje skrivenim u podu

Predstavljaju jako elegantno i praktično rješenje. Najčešće se praktikuje kaljeno staklo 10mm ili kaljeno laminirano staklo 552, koja se mogu pjeskariti ili emajlirati po nekome od motiva iz našeg kataloga za pjeskarenje i emajliranje ili po želji klijenta. Zbog mogućnosti automata da drži vrata samo u dva krajnja položaja (otvoreno i zatvoreno) nije potrebno postavljati šteku sa prihvatnikom. Dovoljno je samo postaviti praktičnu ručku za otvaranje. Ovaj tip vrata zajedno sa štokom, se može montirati u otvor u zidu, ali također se mogu montirati u okviru staklene pregrade.